Werelddag van het Verzet tegen Armoede in het “Gesticht van Bermhertigheyd”, het Hof Bladelin

17 oktober is de Werelddag van het Verzet tegen Armoede.
Jaarlijks brengen armoedeorganisaties armoede onder de aandacht van het grote publiek (Verenigde Naties).

Het ontstaan ervan gaat terug tot 17 oktober 1987 toen een 100.000 mensen op Trocadéro in Parijs verzamelden, waar de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens ondertekend werd in 1948, om slachtoffers van extreme armoede, geweld en honger te herdenken.

Werelddag van het Verzet tegen Armoede is een initiatief van de Verenigde Naties.
Lees meer op de website van de Verenigde Naties (VN): klik hier.

Jaarlijks organiseert de werkgroep “Priester Léon de Foere’s Geest” op 17 oktober een concertavond ‘Verzet tegen Armoede” in de kapel O.L.V. Hemelvaart van het Hof Bladelin op de Naaldenmarkt, Naaldenstraat 19 te 8000 Brugge.
De VZW “Gesticht de Foere” van de Congregatie O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede stelt de accommodatie gratis ter beschikking.
De muzikanten zetten zich vrijwillig in.

De zusters van de Congregatie O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede bieden na het concert de kans aan tot ontmoeting met een drankje in de historische bankzaal van de Medici’s. Uw vrije bijdrage is eveneens voor de armen.

De opbrengt van deze avond gaat naar het Vicariaat “Diaconie” van het bisdom Brugge dat heel wat initiatieven ten behoeve van armen behartigt.
Met dit initiatief willen en hopen de Congregatie O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede en de werkgroep de “Geest” van priester Léon de Foere levendig houden.

Wij hopen er u te mogen ontmoeten als zielsgenoot!

Eerst volgende avond “Verzet tegen Armoede ” 17 oktober as. zie onder de rubriek “Overige activiteiten” op deze website.

Alvast  WELKOM!
En kom niet alleen…..

Van Harte,

Roel Vansevenant, voorzitter
Heleen Goeminne, ondervoorzitter
Patrick Degrieck, algemeen directeur van de Congregatie
Jan Christiaens, lid
Els Claeys, secretaris

De werkgroep “Priester Léon de Foere’s Geest”