Authentiek Middeleeuws Stadspaleis

Welkom in
Hof Bladelin Brugge

Het binnenpand brengt je bij het betreden meteen in de sfeer van Bourgondisch Brugge: een prachtig omsloten en gekasseide binnentuin met geometrische buxushaagjes onder een statige toren.   De gebouwen zijn  fasegewijs tot stand gekomen en waren bewoond door illustere figuren: treed in de voetsporen van Pieter Bladelin, Tommaso Portinari en E.H. Leon de Foere.

Gedurende eeuwen was dit huis een plaats van handel, kunst en geloof en vonden er  belangrijke ontmoetingen, onderhandelingen en besprekingen plaats.  Nog steeds kan er genoten worden van muziek, schilderijen, beeldhouwwerk.

Zowel individuele bezoekers, groepen, families en verenigingen zijn welkom.  Gidsen kunnen u op eenvoudig verzoek onderdompelen in de authentieke middeleeuwse gebouwen, en u duiding geven bij de schitterende polychrome balksleutels, de renaissance-médaillons en de  de reusachtige replica schilderijen van fresco’s, gemaakt door Raffaello voor de pauselijke ontvangstkamers in het Vaticaan.  Maar ook van de unieke tuin met boomgaard achteraan het pand – uniek in het centrum van Brugge – kunnen u en uw gasten vrijelijk genieten.

Middeleeuws stadspaleis

Hof Bladelin is een middeleeuws stadspaleis, door Pieter Bladelin gebouwd in 1435 in de Bourgondische Gouden Eeuw rond Graaf Filips de Goede, en is ideaal gelegen in het hart van Brugge.  Het bevindt zich op 250m van de Grote Markt, het Belfort en het Provinciaal Hof en op 350m van het Gotische Brugse Stadhuis. 

In de late 15e eeuw behoorde Hof Bladelin toe aan de rijke familie de Medici die er bankactiviteiten in onderbracht en het geheel getuigt vandaag nog van de Italiaanse uitstraling, mede door de vroeg-Renaissance beeldhouwwerken van o.a. Lorenzo de Medici “Il Magnifico” en echtgenote, die neerkijken op de Italiaans geïnspireerde voortuinen.

EH de Foere

EH de Foere stichtte in Hof Bladelin omstreeks 1830 een klooster en kantschool en verschillende kunstige kantwerken zijn er tentoongesteld.  Het Hof Bladelin complex behoort toe aan de congregatie Zusters van OLV van 7 Weeën, die alles in het werk stellen om dit unieke kunstpatrimonium aan u en uw gasten aan te bieden.